2 thoughts on “Slides devNetNoord presentatie 22 maart 2012

 1. Danny

  Hallo Michiel,

  Heb deze sessie gezien en vond het zeer interessant. Ik heb een vraagje over wif in SharePoint 2010. Als je vanuit een stuk code een nieuw webrequest maakt hoe geef je dan de huidige claim mee? Zie mijn voorbeekd. In een voorbeeld die ik op internet aantrof werd gezegd om het huidge cookie mee te geven.
  Ik heb verder niks in SP anders gedaan dan een webapplicatie aan te maken met claim based authentication.

  IClaimsPrincipal cp = HttpContext.Current.User as IClaimsPrincipal;

  //if we’re in claims mode, we have to utilize a HttpWebRequest object to properly pass user credentials
  if (cp != null)
  {
  NameValueCollection headers = HttpContext.Current.Request.Headers;
  var hhtprequest = (HttpWebRequest)WebRequest.Create(url);
  hhtprequest.UseDefaultCredentials = true;
  hhtprequest.Headers.Add("Cookie", headers["Cookie"]);
  response = (HttpWebResponse)hhtprequest.GetResponse();
  result = Image.FromStream(response.GetResponseStream());
  }
  else
  {
  WebRequest request = HttpWebRequest.Create(url);
  request.UseDefaultCredentials = true;
  response = request.GetResponse();
  result = Image.FromStream(response.GetResponseStream());
  }

  Reply
 2. Michiel van Otegem

  Danny,

  Als ik het goed begrijp is jouw scenario dat je een gebruiker hebt die op SharePoint is ingelogd via Claims Based Authentication en nu wil je een WebRequest doen naar een andere pagina onder de context van de gebruiker. Indien dit naar dezelfde SharePoint omgeving gaat, zou het meegeven van de cookie misschien kunnen werken, maar dat durf ik niet met zekerheid te zeggen. Het reguliere scenario om gegevens op te vragen van een andere plek is om een webservice te gebruiken en dan te werken met ActAs (zie http://msdn.microsoft.com/en-us/identitytrainingcourse_websitesandidentitylab2010_topic8.aspx). Aannemende dat het kopieren van de cookie werkt, moet je minimaal alle cookies die waarvan de naam met FedAuth begint kopieren. Wat jij doet is de hele string overzetten, dus dat zou in theorie moeten werken. Ik hoor graag of dat lukt. Anders zal ik eens een test setup maken.
  Michiel

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

82 − 72 =