Logging in ASP.NET? Gebruik de Health Monitoring API

Ik werk al zo lang met ASP.NET 2.0 dat ik dacht alles wel een keer gezien te hebben, maar nu blijkt er toch iets aan mijn aandacht ontsnapt te zijn: de Health Monitoring API. Deze API is qua functionaliteit vergelijkbaar met log4net en het logging Application Block van Enterprise Library. Hoewel dat beide goede logging biedt ben ik toch altijd wel een voorstander van functionaliteit die “out-of-the-box” beschikbaar is, omdat je daarmee zekerder bent van de levensduur en bugfixes. Ook als je een ander loggingmechanisme gebruikt is het dus zeker de moeite waard om even naar de Health Monitoring API te kijken. Een goed startpunt is How To: Use Health Monitoring in ASP.NET 2.0 van de Pattern & Practices groep.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *