VS2005 probleem “The project file ‘ ‘ has been renamed or is no longer in the solution” oplossen

Onlangs kreeg ik de volgende melding in Visual Studio 2005: The project file ‘ ‘ has been renamed or is no longer in the solution. Hierdoor was het niet meer mogelijk om ook maar iets van het project te bouwen. Het vervelende aan dit probleem is dat je geen idee hebt wat er nu eigenlijk aan de hand is. Na enige tijd vond ik uit dat dit gebeurt als een Web Project referenties bevat naar assemblies of projecten die het niet kan vinden. Je lost dit als volgt op:  1. Rechts-klik op het Web project en kies Property Pages.
  2. Er verschijnt een venster met alle referenties, zowel naar de bin-map, GAC of andere projecten in de solution.
  3. Verwijderer de referenties gemarkeerd met (unavailable).
  4. Waarschijnlijk kun je nu niet bouwen omdat je assemblies mist. Als je de referenties daar naartoe maakt zou alles moeten werken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

78 + = 87