Testen met IE6 en IE7

Nu Internet Explorer 7 uitgerold wordt op de meeste computers ontstaat de situatie dat sites zowel met IE6 als IE7 goed moeten werken. Dit testen vanaf 1 machine is lastig omdat IE7 over IE6 heen gezet wordt. Maar geen nood, je kunt altijd nog gebruik maken van Virtual PC om in een virtuele machine met IE6 te testen (of IE7 natuurlijk als IE6 op je eigen machine staat). Microsoft biedt hiervoor een kant-en-klare Virtual PC. Meer informatie en de nodige download links vind je op het IEBlog. Bij The Vision Web werken we al tijden met Virtual PC voor het ontwikkelen en testen van applicaties, dus waren we zelf ook al op deze oplossing gekomen. Het is echter wel erg handig dat Microsoft een standaard Virtual PC aanbiedit hiervoor.

3 thoughts on “Testen met IE6 en IE7

 1. Ewout Winkelman

  Een goedemiddag,

  Ik maak ook al lange tijd gebruik van de Ie6 stand-alone. Geen problemen, totdat ik ontdekte dat filters een probleem zijn bij deze versie.

  Bijvoorbeeld om elementen (half) transparant te maken; dit werkt NIET in deze versie. In "normale" IE6 (standaard bij Windows) werkt dit WEL.

  Met vriendelijke groet,

  Ewout Winkelman

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 29 = 34