Hans “Disk IT” van Asten overleden

Vandaag was ik met stomheid geslagen toen ik hoorde dat de buurman van mijn ouders, waar ik zelf 22 jaar lang naast gewoond heb overleden is aan een hersenbloeding. Hans was pas net met pensioen en dan is het heel sneu dat dit gebeurt, vooral voor de mensen om hem heen. Omdat zijn zoon Bernd niet veel ouder is dan ik kwam ik als kind vaak over de vloer. Daardoor kwam ik al vroeg in aanraking met een computer, want Hans had een TRS-80, waar Bernd en ik (toen misschien 8 jaar oud) mee mochten spelen. Hans was zo bedreven met de computer dat hij op de school waar hij werkte het IT-onderwijs opgezet heeft en het boekje Disk IT geschreven heeft (ik meen eind jaren tachtig), een boekje om de eerste stappen te zetten in de wereld van de computer. Dat zowel Bernd als ik in de IT beland zijn (Bernd is IT Pro, ik Developer) zal voor een groot deel te danken zijn aan Hans en zijn interesse in computers. Ik zal hem daarom niet vergeten.


Ik wens zijn vrouw, kinderen, kleinkinderen, en iedereen die dichtbij Hans stond heel veel sterkte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 4 = 2