Grote kritiek op Microsoft na koerswijziging WinFS

WinFS, het op de PDC 2003 aangekondigde relationele file systeem, is op sterven na dood. Oorspronkelijk zou deze technologie in Windows Vista komen en zou je makkelijk je bestanden kunnen organiseren. Op het WinFS blog van Microsoft is nu aangekondigd wat er gaat gebeuren met WinFS. In het kort: onderdelen van de technologie komen in de volgende versie van ADO.NET en SQL Server terecht, maar het zal niet meer geleverd worden als aparte technologie. Daarmee is de gedachte van het relationele file systeem min of meer van de baan zo lijkt het. De kritiek op dit bericht is niet van de lucht (zie comments bij het bericht), en terecht. Door deze koerswijziging is iets wat geweldig is voor zowel bedrijven als consumenten de nek opgedraaied en wordt het expliciet in de bedrijfssfeer neergezet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 1 =