Eerste hulp bij Threat Modeling

Threat Modeling van een applicatie, het identificeren van mogelijke bedreigingen en het registreren van de genomen maatregelen, wordt steeds belangrijker bij het maken van veilige applicaties. Zonder Threat Modeling is het eigenlijk niet mogelijk om te weten of een applicatie veilig is of niet. Aangezien Threat Modeling best lastig is, heeft Microsoft een tool om dit te doen, Microsoft Threat Analysis & Modeling. Hiervan is momenteel versie 2.0 Release Candidate 1 te downloaden, en binnenkort zal de uiteindelijke versie verschijnen. Deze tool bevat een wizard om je applicatie mee te definieren, waaruit de mogelijke threats worden gegenereerd. Zonodig kun je op basis van de Attack Library meer zaken toevoegen aan je model. Doe er je voordeel mee!


Overigens staat deze tool nog los van Visual Studio, hoewel je wel work items kunt maken en exporteren naar VS. Het schijnt de bedoeling te zijn dat deze tool t.z.t. onderdeel wordt van Visual Studio.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 2 =